Σχετικά με εμένα

Λάτρης κυνηγιού με ψαροτούφεκο

Μέσα από το LABRAX.GR παρουσιάζω όλα τα συστατικά και τις λεπτομέρειες που έχω συλλέξει μέσα σε 2000 ψαρέματα και χιλιάδες ώρες συζητήσεων με φίλους επίσης άρρωστους λαυρακοκυνηγούς.

Βιογραφικό

Αύγουστος 1984, και ο δεκαεξάχρονος τότε Αλκιβιάδης παραθερίζει με τους γονείς του στην Χαλκιδική. Το ψάρεμα με ψαροντουφεκο ήταν από τότε μια μεγάλη αγάπη, και κάθε πρωί εξασκούμουν σε αυτό με μεγάλο πάθος. Έτσι, εντελώς απρόσμενα, μία μέρα συνάντησα το πρώτο μου λαυράκι. Η ελάχιστη πείρα μου στο υποβρύχιο κυνήγι, το νεαρό της ηλικίας, και η έκπληξη της εμφάνισης ενός τέτοιου ψαριού έκαναν την σύλληψη του απλά αδύνατη.

Σήμερα, 35 χρόνια μετά, καμία από τις παραπάνω παραμέτρους δεν υπάρχει, καθώς η εμπειρία που προσδίδουν οι πολλές συλλήψεις τέτοιων ψαριών, κάνουν τις κινήσεις μου ως υποβρύχιου κυνηγού, σχεδόν μηχανικές. Το συναίσθημα όμως παραμένει το ίδιο και αυτό είναι ίσως ο λόγος που πέφτουμε στην θάλασσα, όχι τόσο τα ψάρια που θα αλιεύσουμε αλλά τα συναισθήματα που αποκομίζουμε από το κυνήγι αυτών. Και είναι αυτό ακριβώς το συναίσθημα το οποίο σε επίπεδο πάθους, με ώθησε στην συστηματική καταγραφή των εμπειριών μου με σκοπό το αποτελεσματικότερο κυνήγι αυτού του ψαριού.

Μέσα από το LABRAX.GR παρουσιάζω όλα τα συστατικά και τις λεπτομέρειες που έχω συλλέξει μέσα σε 2000 ψαρέματα και χιλιάδες ώρες συζητήσεων με φίλους επίσης άρρωστους λαυρακοκυνηγούς. Σκοπός μου είναι να δώσω ένα πλεονέκτημα στον ψαροκυνηγό, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας μέσα από την αρτιότερη κατανόηση των μεταβλητών που πλαισιώνουν το υποβρύχιο κυνηγιού του λαυρακιού.

Η γνώση και η εμπειρία δεν σταματά ποτέ. Η φύση η ίδια και τα πλάσματα της εξελίσσονται, και εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε όχι μόνο σε εμπειρία αλλά και στο τρόπο που βλέπουμε το ψαροντούφεκο. Έτσι είναι σίγουρο, ότι και κάποια από αυτά που παρουσιάζω σήμερα θα τροποποιηθούν, θα βελτιωθούν ή θα αλλάξουν ριζικά. Το ταξίδι όμως ήταν που πάντοτε μετρούσε, και αυτό ελπίζω να απολαυσετε μέσα από τις σελίδες του LABRAX.GR.

Αλκιβιάδης Χατζηπροδρόμου